Objave

InfoSlovenija
5374
  • Turizem
  • Apartmaji
  • APARTMAJI BOVEC, ZIMSKE POČITNICE, SMUČARSKA ŠOLA, UGODNE KARTE ZA SMUČANJE, MAJDA SKOK S.P.
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew16084.jpg

APARTMAJI BOVEC, ZIMSKE POČITNICE, SMUČARSKA ŠOLA, UGODNE KARTE ZA SMUČANJE, MAJDA SKOK S.P.

Mala vas 111, 5230 Bovec, Goriška
+386(0)5 3896301

Galerija

Predstavitev storitve

Naše apartmajske hiše Skok ni težko najti. Nahajamo se na osrednji ulici pri vstopu v Bovec iz smeri Trbiž – Kranjska Gora, slabih 200 metrov od odcepa z obvoznice.

Spoznali nas boste po sončni tabli, blago rožnati fasadi, sproščenem obnašanju in lepem razgledu na severovzhodni del venca gora , ki obkrožajo kotlino.

APARTMAJI
apartma 1
apartma 2
apartma 3
apartma 4
apartma 5
soba
savna


AKTIVNOSTI - POLETJE
Bovec 2009 karakterizira reka Soča. Na njej in njenih pritokih se dogaja večina športnih aktivnosti, ki jih ponujamo: rafting, soteskanje, hidrospeed in kajakaštvo. Vendar zaradi neponovljivega okolja to niso samo športni podvigi, ampak tudi nepozabna estetska doživetja. Soča s svojo smaragdno barvo in vpetostjo v čarobno neokrnjeno naravo vstopa v območje iracionalnega. Domačinom predstavlja nekaj več: simbolizira našo svobodo, ponos, individualnost - kot kri doline je. Zadovoljni smo, da lahko našim obiskovalcem, ki so skupaj z nami tudi solastniki tega čudesa, pomagamo zajahati valove, spoznati slapove, soteske in stene, ki jo obkrožajo.

Čudovita Obsoška pot, ki jo je Triglavski narodni park trasiral vzdolž lepotice, nas postavi v perspektivo zunanjega opazovalca. Mountainbykerske ture nas peljejo v osrčje gorskega sveta bovških dolin. Mreža pohodniških poti nas vodi po hladnih sencah, na robu visokogorja nas pričakajo okrogle rdeče–bele markacije PZS, ki nam obljubljajo vrtoglave razglede z visokih vrhov, kjer se lahko  srečamoz živalmi in opazujemo, kako jadralna padala režejo zrak skupaj s ptiči.

Čeprav nas izjemno veseli, da se Bovec utrjuje na trgu med ponudniki outdoor doživetij, bi radi vseeno povedali , da je ob zabavi, ki smo je deležni, zelo pomembno prisluhniti tudi naravi. Naučimo se zreti v prečudoviti svet in se včasih ustaviti ter opazovati ptiče, tok vode, list, ki trepeta v poletnem vetru. Elementarnost narave ponuja priložnost za obrat k sebi.

Športna ponudba
• rafting
• kajakaška šola
• hidrospeed
• soteskanje
• jadralno padalstvo/tandem
• letalsko jadranje
• mountainbyking
• pohodništvo
• trekking
• gorništvo in vodenje po plezalnih smereh

Za družine
• pohajkovanje po mreži sprehajalnih poti (Obsoška pot!!)
• pohodništvo po tehnično nezahtevnem gorskem svetu
• spoznavanje zgodovine in etnologije v naravi
• obisk Triglavskega narodnega parka in muzeja TNP Trenta
• Kobariški vojni muzej
• vzponi na lažje, razgledne vrhove

Za kolesarje
Bovec je izjemno izhodišče v svet gorskih cest: Vršič, Mangrt, perelaz Učja s Krnico in naprej v Rezijo. Ceste proti Beneški Sloveniji se razpletejo v pravo mrežo in so bile do nastopa
Schengena zaprte. Podrobnejše informacije o teh možnostih vam bomo, če se nas odločite obiskati, rade volje posredovali.

Soška fronta
Ena najbolj krvavih epizod 1.sv. vojne je dobila svojo obeležitev v evropsko nagrajenem Kobariškem muzeju. Nadgradnja le-tega je Pot miru, ki mimo vojnih muzejev na prostem vodi iz Loga pod Mangrtom do Mengor nad Tolminom. Spomin na ta čas ohranja tudi Bovška
uniformirana skupina 13-13, ki izvaja predstave v trdnjavi Kluže.

AKTIVNOSTI - ZIMA
Kanin, masiv na meji med Slovenijo in Italijo, ki vlada v prostoru na meji Alp in Furlanskega nižavja,  je ob jasnem vremenu viden daleč z beneške ravnine. Lega na meteorološki prelomnici je Kanin obdarila z obiljem snežnih padavin. Visoka nadmorska višina od sonca obsijanih smučišč omogoča smuko na naravni podlagi, ki ne pozna poledenelih odsekov. Ko smučamo na Kaninu, gledamo ladje v Tržaškem zalivu na jugu in verige alpskih vrhov na severu.
Leto 2010 je bilo prelomno; končno se je slovenska sončna stran povezala s senčno italijansko. Korak, na katerega smo dolgo čakali, je povezal dva komplementarna pola v celoto.

Kanin ni navadno smučišče, ima svoj značaj, svojo prvinsko visokogorsko grobost, obsijano s primorsko svetlobo, svoje kamnite stolpe in kraško puščavo, ki se pozimi spremeni v smučarski raj. Tu najdejo svoje zatočišče navdušenci turnega smučanja.

Ponudba
• Smučanje na Kaninu in Sella Nevei ter sosednjem smučišču na Višarjah
• nočno sankanje na Mangrtu in Stolu
• smučanje in sankanje za otroke v Logu pod Mangrtom
• letenje z jadralnim tandemom s Kanina
• plezanje na ledenih slapovih
• hoja s krpljami

BOVEC
BOVEC je gorsko mestece na stičišču treh kultur. Vplivi s severa in juga dajejo prostoru posebno dušo, v alpski značaj mešajo sredozemske elemente in tvorijo klimo, ki sprošča s svojo neposrednostjo.
Geografska pozicija med Dunajem in Benetkami slikovito ilustrira  zgodovino teh krajev; vse sledi preteklosti – od ostankov antike, beneških in habsburških fortifikacij pa do sledov Soške fronte pričajo o boju dveh velikih evropskih konkurenčnih ureditev za prevlado na našem ozemlju.

Rudarstvo in fužinarsto v sosednjem Rajblju in Trenti priča o aktualnosti teh dolin že od srednjega veka. Za slovenski prostor je edinstveno sirarjenje na ovčjih planinah ( bovški ovčji sir Flitscher kase je imel v hab. monarhiji že svojo blagovno znamko) pa kaže na etnološko specifiko tega okolja.
Sinonim za alpsko je zaprtost, Bovec pa je venomer težil h komunikaciji s sosednjimi etnično mešanimi pokrajinami. Če nam je ostalo le nekaj svetovljanstva naših prednikov, bomo dediščino z veseljem delili z vami.

Bovec premore največ dvatisočakov v Julijskih Alpah.  Trenta se je s svojimi slavnimi gorskimi vodniki pred poldrugim stoletjem zapisala v zgodovino kot zibelka gorništva in reševanja v gorah. Turizem se pri nas ni pričel v ležalnikih pod sončnimi kopelmi, ampak na vrvi in outdoori in v tej ustaljeni navadi  v sodobnem jeziku še kar nadaljujemo.

Vir: apartmaji bovec

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Mala vas 111, 5230 Bovec, Goriška

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Oddajanje počitniških stanovanj Majda Skok s.p.
Davčna št.:
38145642
Naslov:
111 Mala vas, Bovec 5230
Plačilna platforma:
IBAN SI56 0444 5011 2567 491 (NOVA KBM d.d.)
Odgovorna oseba:
Majda Skok
Kontaktna oseba:
Majda Skok
Faks:
+386(0)5 3896301
Delovni čas:
24 ur na dan, vse dni v letu.

Socialno Omrežje