Objave

InfoSlovenija
5522
  • Turizem
  • Apartmaji
  • APARTMAJI BOVEC, ZIMSKE POČITNICE, SMUČARSKA ŠOLA, UGODNE KARTE ZA SMUČANJE, MAJDA SKOK S.P.
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew16084.jpg

APARTMAJI BOVEC, ZIMSKE POČITNICE, SMUČARSKA ŠOLA, UGODNE KARTE ZA SMUČANJE, MAJDA SKOK S.P.

Mala vas 111, 5230 Bovec, Goriška
+386(0)5 3896301

Galerija

Predstavitev storitve

Naše apartmajske hiše Skok ni težko najti. Nahajamo se na osrednji ulici pri vstopu v Bovec iz smeri Trbiž – Kranjska Gora, slabih 200 metrov od odcepa z obvoznice.

Spoznali nas boste po sončni tabli, blago rožnati fasadi, sproščenem obnašanju in lepem razgledu na severovzhodni del venca gora , ki obkrožajo kotlino.

APARTMAJI
apartma 1
apartma 2
apartma 3
apartma 4
apartma 5
soba
savna


AKTIVNOSTI - POLETJE
Bovec 2009 karakterizira reka Soča. Na njej in njenih pritokih se dogaja večina športnih aktivnosti, ki jih ponujamo: rafting, soteskanje, hidrospeed in kajakaštvo. Vendar zaradi neponovljivega okolja to niso samo športni podvigi, ampak tudi nepozabna estetska doživetja. Soča s svojo smaragdno barvo in vpetostjo v čarobno neokrnjeno naravo vstopa v območje iracionalnega. Domačinom predstavlja nekaj več: simbolizira našo svobodo, ponos, individualnost - kot kri doline je. Zadovoljni smo, da lahko našim obiskovalcem, ki so skupaj z nami tudi solastniki tega čudesa, pomagamo zajahati valove, spoznati slapove, soteske in stene, ki jo obkrožajo.

Čudovita Obsoška pot, ki jo je Triglavski narodni park trasiral vzdolž lepotice, nas postavi v perspektivo zunanjega opazovalca. Mountainbykerske ture nas peljejo v osrčje gorskega sveta bovških dolin. Mreža pohodniških poti nas vodi po hladnih sencah, na robu visokogorja nas pričakajo okrogle rdeče–bele markacije PZS, ki nam obljubljajo vrtoglave razglede z visokih vrhov, kjer se lahko  srečamoz živalmi in opazujemo, kako jadralna padala režejo zrak skupaj s ptiči.

Čeprav nas izjemno veseli, da se Bovec utrjuje na trgu med ponudniki outdoor doživetij, bi radi vseeno povedali , da je ob zabavi, ki smo je deležni, zelo pomembno prisluhniti tudi naravi. Naučimo se zreti v prečudoviti svet in se včasih ustaviti ter opazovati ptiče, tok vode, list, ki trepeta v poletnem vetru. Elementarnost narave ponuja priložnost za obrat k sebi.

Športna ponudba
• rafting
• kajakaška šola
• hidrospeed
• soteskanje
• jadralno padalstvo/tandem
• letalsko jadranje
• mountainbyking
• pohodništvo
• trekking
• gorništvo in vodenje po plezalnih smereh

Za družine
• pohajkovanje po mreži sprehajalnih poti (Obsoška pot!!)
• pohodništvo po tehnično nezahtevnem gorskem svetu
• spoznavanje zgodovine in etnologije v naravi
• obisk Triglavskega narodnega parka in muzeja TNP Trenta
• Kobariški vojni muzej
• vzponi na lažje, razgledne vrhove

Za kolesarje
Bovec je izjemno izhodišče v svet gorskih cest: Vršič, Mangrt, perelaz Učja s Krnico in naprej v Rezijo. Ceste proti Beneški Sloveniji se razpletejo v pravo mrežo in so bile do nastopa
Schengena zaprte. Podrobnejše informacije o teh možnostih vam bomo, če se nas odločite obiskati, rade volje posredovali.

Soška fronta
Ena najbolj krvavih epizod 1.sv. vojne je dobila svojo obeležitev v evropsko nagrajenem Kobariškem muzeju. Nadgradnja le-tega je Pot miru, ki mimo vojnih muzejev na prostem vodi iz Loga pod Mangrtom do Mengor nad Tolminom. Spomin na ta čas ohranja tudi Bovška
uniformirana skupina 13-13, ki izvaja predstave v trdnjavi Kluže.

AKTIVNOSTI - ZIMA
Kanin, masiv na meji med Slovenijo in Italijo, ki vlada v prostoru na meji Alp in Furlanskega nižavja,  je ob jasnem vremenu viden daleč z beneške ravnine. Lega na meteorološki prelomnici je Kanin obdarila z obiljem snežnih padavin. Visoka nadmorska višina od sonca obsijanih smučišč omogoča smuko na naravni podlagi, ki ne pozna poledenelih odsekov. Ko smučamo na Kaninu, gledamo ladje v Tržaškem zalivu na jugu in verige alpskih vrhov na severu.
Leto 2010 je bilo prelomno; končno se je slovenska sončna stran povezala s senčno italijansko. Korak, na katerega smo dolgo čakali, je povezal dva komplementarna pola v celoto.

Kanin ni navadno smučišče, ima svoj značaj, svojo prvinsko visokogorsko grobost, obsijano s primorsko svetlobo, svoje kamnite stolpe in kraško puščavo, ki se pozimi spremeni v smučarski raj. Tu najdejo svoje zatočišče navdušenci turnega smučanja.

Ponudba
• Smučanje na Kaninu in Sella Nevei ter sosednjem smučišču na Višarjah
• nočno sankanje na Mangrtu in Stolu
• smučanje in sankanje za otroke v Logu pod Mangrtom
• letenje z jadralnim tandemom s Kanina
• plezanje na ledenih slapovih
• hoja s krpljami

BOVEC
BOVEC je gorsko mestece na stičišču treh kultur. Vplivi s severa in juga dajejo prostoru posebno dušo, v alpski značaj mešajo sredozemske elemente in tvorijo klimo, ki sprošča s svojo neposrednostjo.
Geografska pozicija med Dunajem in Benetkami slikovito ilustrira  zgodovino teh krajev; vse sledi preteklosti – od ostankov antike, beneških in habsburških fortifikacij pa do sledov Soške fronte pričajo o boju dveh velikih evropskih konkurenčnih ureditev za prevlado na našem ozemlju.

Rudarstvo in fužinarsto v sosednjem Rajblju in Trenti priča o aktualnosti teh dolin že od srednjega veka. Za slovenski prostor je edinstveno sirarjenje na ovčjih planinah ( bovški ovčji sir Flitscher kase je imel v hab. monarhiji že svojo blagovno znamko) pa kaže na etnološko specifiko tega okolja.
Sinonim za alpsko je zaprtost, Bovec pa je venomer težil h komunikaciji s sosednjimi etnično mešanimi pokrajinami. Če nam je ostalo le nekaj svetovljanstva naših prednikov, bomo dediščino z veseljem delili z vami.

Bovec premore največ dvatisočakov v Julijskih Alpah.  Trenta se je s svojimi slavnimi gorskimi vodniki pred poldrugim stoletjem zapisala v zgodovino kot zibelka gorništva in reševanja v gorah. Turizem se pri nas ni pričel v ležalnikih pod sončnimi kopelmi, ampak na vrvi in outdoori in v tej ustaljeni navadi  v sodobnem jeziku še kar nadaljujemo.

Vir: apartmaji bovec

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Mala vas 111, 5230 Bovec, Goriška

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Oddajanje počitniških stanovanj Majda Skok s.p.
Davčna št.:
38145642
Naslov:
111 Mala vas, Bovec 5230
Plačilna platforma:
IBAN SI56 0444 5011 2567 491 (NOVA KBM d.d.)
Odgovorna oseba:
Majda Skok
Kontaktna oseba:
Majda Skok
Faks:
+386(0)5 3896301
Delovni čas:
24 ur na dan, vse dni v letu.

Socialno Omrežje