Objave

InfoSlovenija
2918
  • Turizem
  • Apartmaji
  • TURISTIČNA KMETIJA APARTMAJI NANOS SEŽANA POSTOJNA SENOŽEČE
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/2353/logonew40645.jpg

TURISTIČNA KMETIJA APARTMAJI NANOS SEŽANA POSTOJNA SENOŽEČE

Laže 15, 6224 Senožeče, Obalno-kraška

Galerija

Predstavitev storitve

Na robu doline med Nanosom in Vremščico stoji vas Laže, na koncu vasi pa domačija Lojtrnik. Na skoraj 700 metrih nadmorske višine poleti lahko uživate v mirnem in hladnem zelenem okolju, pozimi pa v snežnih radostih.

V bližnji okolici je mnogo naravnih in kulturnih znamenitosti. Tudi Obala ni daleč. Če si zaželite kopanja v morju, ste tam v pol ure. Po vrnitvi pa prespite v popolnem miru in prijetnem hladu.

V senci starih orehov na travniku pred apartmaji si lahko oddahnete na ležalnikih ali pripravite obrok na žaru, medtem ko se otroci zabavajo na igralih ali z domačimi živalmi.

Na naslednjih straneh si oglejte našo ponudbo apartmajev in številnih aktivnosti,  do izletov v bližnjo in daljno okolico ter organiziramo razne dogodke.

V BLIŽINI
V Postojnski jami je raziskanih 24.340 m podzemnih rovov. Ta kraški jamski sistem v bližini Postojne je (za sistemom Migovec) drugi najdaljši v Sloveniji in največja turistična jama na Dinarskem krasu.

K jamskemu sistemu Postojnske jame sodijo tudi njeni naravni zgodovinski vhodi - Otoška jama, Magdalena jama, Črna jama in Pivka jama. Jamo je ustvarila ponikalnica, reka Pivka, ki iz Postojnskega kraškega polja ponikne pod hrib Sovič in nadaljuje svoj podzemni tok proti podzemnemu sotočju z reko Rak v Planinski jami. Iz Planinske jame priteče na plano kot reka Unica.

V zadnjem letu jamski potapljači intenzivno raziskujejo sifone podzemnega toka med Pivko jamo in Planinsko jamo s ciljem, da bi preplavali povezavo med sistemoma Planinske in Postojnske jame.

Potem, ko si je reka Pivka utrla pot v podzemlje, je v dveh milijonih let postopoma zniževala svojo strugo in tako ustvarjala različna nadstropja jame. Voda, ki je pronicala skozi zakraselo površje, je v suhih rovih skozi tisočletja, kapljico za kapljico odlagala kalcit iz raztopljenega apneneca. Ustvarjala je edinstvene kapniške oblike - stalaktite, stalagmite, bisere, zavese, cevčice, ...

Stalna temperatura v notranjosti jame je bila še pred nekaj leti približno 8 °C, danes pa se giblje med 8 in 10 °C, kar je posledica globalnih klimatskih sprememb.

Največja globina jame je 115 m.


Ne prezrite ugodnih družinskih paketov.

Pridelujemo sadje in zelenjavo, delamo slastne marmelade, pečemo domači kruh in pijemo sosedovo mleko. Skrbimo za domače živali ( vsako leto jih imamo več ), sodelujemo pri vaških delovnih akcijah in družabnih srečanjih.
Povezujemo se tudi s sorodnimi kmetijami doma in po svetu, spremljamo novosti na področju eko življenja, si izmenjujemo izkušnje in razvijamo programe osveščenega in zdravega kmečkega turizma. 

Apartmaji


Hiša v kateri so apartmaji, se nahaja na koncu vasi, v dolini s katere je pogled na Vremščico z ene in Nanos z druge strani. Pred vhodom je travnik z igrali, mizami, klopmi in žarom. Štirje apartmaji velikosti 20 – 30 m2 so lično in preprosto opremljeni. Vsi imajo zakonsko posteljo in eno ali dve dodatni ležišči. Na željo pripravimo zajtrk.

Apartma Zima
(2 + 2):
Apartma v 1. nadstropju z ločenim spalnim delom in dodatnim ležiščem.

Apartma Pomlad
(2 + 2):
Apartma v pritličju ima ločeno kuhinjo in prostorno kopalnico.

Apartma Jesen
(2 + 2):
Apartma v 1. nadstropju v obliki črke L z raztegljivo komfortno francosko posteljo z dodatnim fiksnim ležiščem za otroka. Možnost še 1 – 2 dodatnih ležišč.

Apartma Poletje
(2 + 1):
Apartma v pritličju z ločeno kuhinjo in jedilnim prostorom.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Laže 15, 6224 Senožeče, Obalno-kraška

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Apartmaji Turist - Domačija Lojtrnik d.o.o.
Davčna št.:
67004725
Naslov:
Laže 15, Laže, 6224 Senožeče
Plačilna platforma:
IBAN SI56 1010 0005 5771 018 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
Odgovorna oseba:
Nataša Loredan
Kontaktna oseba:
Nataša Loredan

Socialno Omrežje