HIŠA PAPA, VINICA

Učakovci 22, 8344 , Vinica, Jugovzhodna Slovenija
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Hiša Papa, oddajanje nastanitev, Alojzij Papa s.p.
  • Davčna št.:
  • 16003870
  • E-mail:
  • Z vami že:

Hiša Papa se nahaja v idilični vasici Učakovci (3 km od Vinice), v Krajinskem parku Kolpa, tri minute peš od reke Kolpe. V hiši lahko prenoči do pet oseb. Pred hišo je tudi vrtni komplet in ležalnika. Gosti imajo na voljo tri parkirna mesta.

V hiši je:

  • Kuhinjska oprema (štedilnik, hladilnik in vsa potrebna posoda in pribor)
  • Kopalniška oprema
  • Posteljnina
  • TV, WiFi internet

Cenik

Cena najema hiše 60€ + turistična taksa
 
V primeru manj kot dveh nočitev se poviša za 20%.
Način plačila: gotovina, kreditne ali plačilne kartice.

Pohodništvo

V Beli krajini je 18 označenih pohodniških poti (Župančičeva: Dragatuš - Vinica, Rudarska: Kanižarica - Butoraj, Najjužnejša slovenska pešpot,....). Vse poti so opisane v zemljevidu pohodniških poti Bele krajine.
 
http://www.belakrajina.si/sl/intro/sport-in-rekreacija/pohodne-poti

Kolesarjenje

V Beli krajini je veliko poti, po katerih je možno kolesariti, poti so zelo primerne zaradi naravne razgibanosti terena. Tako se lahko kolesar odloči za lažje kolesarjenje po osrednji Beli krajini, srednje teške ture po gričevju in vinorodnih hribih ali za bolj zahtevno kolesarjenje na Mirno goro, Smuk, ali proti Starem trgu ob Kolpi. Ob poteh pa si je možno ogledati razne naravne in kulturne znamenitosti na katere nas opozarjajo informacijske table. Ob poteh so mnoge razgledne točke.

http://www.belakrajina.si/sl/intro/sport-in-rekreacija/kolesarske-poti

Čolnarjenje po reki Kolpi

Med spustom, si lahko privoščite kopanje, ogled naravnih znamenitosti, vidite kar nekaj vodnih živali in ptic,…. Predvsem neokrnjena narava in mir pa je tisto, kar je najbolj navdušujoče.
 
Vse informacije o čolnarjenju dobite v Hiši Papa.

Ribarjenje

Turisti lahko ribarijo tudi v reki Kolpi, v kateri so sulci, kleni, podusti,..... Za več informacij in nakup dovolilnic se lahko obrnete na ribiško družino Črnomelj.
http://www.rdcrnomelj.si

Krajinski park Kolpa

http://www.kp-kolpa.si/

Krajinski park Kolpa se razprostira ob mejni reki Kolpi in sicer na območju med Starim trgom in Dragoši, v celoti znotraj občine Črnomelj. Glavna znamenitost Krajinskega parka Kolpa je prav gotovo reka Kolpa s svojo dolino, ki skozi območje parka večkrat spremeni svoj značaj. Na začetku obravnavanega območja med Učakovci in Vinico se dolina odpre proti osrednjemu Belokranjskemu ravniku in se spet zoži pri Podklancu. Tod Kolpa teče v bolj ali manj ozki dolini pod Ziljami in Preloko vse do Žuničev, kjer se dolina do Miličev še izraziteje zoži in tvori kanjon z visokimi, previsnimi skalnimi stenami izmenično na obeh bregovih. Tu reka naredi največji zasuk v svojem toku in potem naprej teče proti severu in severozahodu. Pri Fučkovcih se počasi začenja nižinski tok po ravninskem svetu aluvialnih nanosov, kjer se dolina najbolj razširi.

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je podjetje brez mnenj. Bodite prvi!

© 2006 - 2018 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si