Brezplačne informacije 080 34 22

GOSTIŠČE IN PICERIJA SMUK KRIŽE TRŽIČ

Retnje 40, 4294 Križe, Gorenjska +386(0)4 5958458
Pokaži pot
 • Naziv:
 • Gostišče in picerija Smuk, Zoran Kabić s.p.
 • Naslov:
 • Retnje 40, 4294 Križe
 • Davčna št.:
 • 84937564
 • Plačilna platforma:
 • IBAN SI56 0510 0801 0270 934 (odprt 15.5.2002, ABANKA d.d.)
 • Odgovorna oseba:
 • Zoran Kabič
 • E-mail:
 • Govorimo:

Sredi narave, v dolini Tržiške Bistrice, kjer so bile pred 400 leti fužine, kovačnice, mlini in žage, smo pred leti preuredili staro kmečko poslopje v prijetno, v kmečkem (gorenjskem) stilu grajeno gostišče, Gostišče Smuk.

Nudimo jedi po naročilu, ribe ter divjačino, vegetarijanski kotiček, hišne specialitete, tržiške in slovenske narodne jedi, poslovna kosila, pester izbor kvalitetnih odprtih in vrhunskih buteljčnih vin ter domače žgane pijače (medeno žganje, medeno vino, orehovec). V gostišču pa lahko tudi prenočite.

Od leta 2013 imamo v sklopu gostišča še picerijo in dostavo vse hrane na dom, organiziramo pa tudi cateringe. Vsak dan v tednu vam nudimo 2 vrsti različnih malic, ob koncu tedna pa tudi 3 vrste kosil (mesno, ribje in vegi). Kot gostišče smo znani po domačih skutnih štrukljih, ajdovih žlikrofih, v času sezone gob vam pripravimo jurčke na več načinov, posladkate pa se lahko tudi z domačo brusnično torto.

Nad gostiščem imamo urejene 3 troposteljne in eno družinsko sobo s 5 posteljami. Vse sobe imajo svojo kopalnico. Lahko se odločite za nočitev z zajtrkom ali za polpenzion.
Vsako leto organiziramo tudi martinovanje, pustovanje z živo glasbo, in še in še. V mesecu marcu pa imamo vikend svežih morskih dobrot in živo glasbo iz Dalmacije.

Reke so bile od nekdaj vir življenja, včasih pa so predstavljale tudi edino pogonsko silo. Ob njih so se razvile različne obrti, kot so mlini, žage, fužine in kovačnice. Da bi ohranili vsaj del kulturne in stavbne dediščine s področja Alp in Karavank, smo v dolini Tržiške Bistrice ob samem potoku zasnovali muzej na prostem z nekaj zanimivimi objekti.

Muzej z gostiščem

Muzej z gostiščem je prijetna izletniška točka, lahko pa je tudi izhodišče za izlete v bližnje hribe, posebno še ogled čudovite Dovžanove soteske.

Kapacitete

O Smuku, ki se razprostira tam okoli kanala nekdanje težke industrije, boste slišali, da ne pozna malih številk, a vseeno ne boste pričakovali posestva,  žepnim muzejem obrti, teniškim igriščem, s pristavama, sobami in obedovalnicami zabave.

PONUDBA
Nudimo vam jedi po naročilu, ribe ter divjačino, vegetarijanski kotiček, hišne specialitete, tržiške in slovenske narodne jedi, poslovna kosila, pester izbor kvalitetnih odprtih in vrhunskih buteljčnih vin ter domače žgane pijače (medeno žganje, medeno vino, orehovec itd.) Od leta 2013 imamo v sklopu gostišča še picerijo in dostavo vse hrane na dom, organiziramo pa tudi cateringe. Vsak dan v tednu vam nudimo 2 vrsti

različnih malic, ob koncu tedna pa tudi 3 vrste kosil( mesno, ribje in vegi ).

Kot gostišče smo znani po domačih skutnih štrukljih, ajdovih žlikrofih,v času sezone gob vam pripravimo jurčke na več načinov, posladkate pa se lahko tudi z domačo brusnično torto. V mesecu marcu pa imamo vikend svežih morskih dorot in živo glasbo iz Dalmacije.

Organiziramo tudi prostor za piknike in rekreacijo (tenis, odbojka na mivki).

PRENOČIŠČA
Imamo 3 dvoposteljne in eno družinsko sobo s 5 posteljami. Vse sobe imajo svojo kopalnico.

Po napornem dnevu vam nudimo tudi prenočišča. Imamo tri troposteljne sobe ter eno petposteljno sobo. Za rezervacijo prenočišča nas lahko pokličete na telefonsko številko 04 59 58 458, lahko pošljete elektronsko sporočilo na

Vir: http://www.gostiscesmuk.si/o-nas

Ključne besede:

Delovni čas (GMT 1)

Delovni čas (GMT 1)

Ponedeljek
10:00 - 22:00
Torek
10:00 - 22:00
Sreda
10:00 - 22:00
Četrtek
10:00 - 22:00
Petek
10:00 - 22:00
Sobota
10:00 - 22:00
Nedelja
10:00 - 22:00

Socialno Omrežje

MNENJA

Oddaj mnenje

© 2006 - 2019 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si