Objave

InfoSlovenija
3463
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew31747.jpg

HOTEL LEONARDO DA VINCI, PTUJ

Prešernova 38 , 2250, Ptuj, Podravska

Galerija

Predstavitev storitve

Hotel Leonardo da Vinci na Ptuju združuje v harmoničnem ravnovesju vsa doživetja preteklih stoletij in slog današnjega sodobnega hotela. Nahaja se v samem jedru starega mestnega dela Ptuja, na nekoč glavni mestni ulici, danes poimenovani Prešernova cesta. Na severni strani je hotel Leonardo da Vinci na Ptuju zaščiten z mogočnim ptujskim gradom. Hotel gleda na jug preko krasnega parka, imenovanega  Sončni park. V neposredni bližini hotela se nahajata še Pokrajinski muzej Ptuj ter nedavno popolnoma obnovljeni dominikanski samostan.

Stavba, v kateri danes domuje hotel, je zgrajena na temeljih stare rimljanske hiše in je prvič omenjena kot taka v znanem ptujskem statutu iz leta 1513. Dva mogočna požara, ki sta leta 1684 in 1705 prizadejala Ptuj,  sta sicer popolnoma uničila stavbo, a mesto kot celota, predvsem zaradi hitre obnove po starih načrtih, skorajda ni spremenilo svoje podobe. Stavba je bila nato omenjena tudi v mestnem registru leta 1785.

Skozi stoletja je bila večkrat prenovljena, vendar so vse prenove  temeljile na temu, da ohranijo arhitekturne in arheološke posebnosti zgradbe.

Sobe - prenočišča

Ste se odločili prenočiti na Ptuju in iščete sobo, ki izžareva edinstven slog? Dobrodošli pri nas, v hotelu Leonardo da Vinci na Ptuju.

Hotel Leonardo da Vinci na Ptuju ponuja 15 sob s skupno kapaciteto 29 ležišč. Sobe hotela so aranžirane v slogu hotela, torej z antičnim, prenovljenim pohištvom, a vseeno sodobno opremljene; s klimatsko napravo, minibarom, TV sprejemnikom …

Razporeditev ležišč v hotelu Leonardo da Vinci na Ptuju je sledeča:
tri enoposteljne sobe
šest dvoposteljnih sob s skupnim ležiščem
štiri dvoposteljne sobe z ločenim ležiščem
ena dvoposteljna soba s skupnim ter enim posameznim ležiščem*
eno triposteljno sobo
*Soba je prirejena na način, da nudi gostom čim večjo udobnost, zlasti tistim, ki se odločijo za daljše bivanje; soba tako omogoča ločen dnevni ter spalni prostor.

Vsaka soba je opremljena z razkošno lastno kopalnico, v kateri se,  tako kot pri celotnem hotelu Leonardo da Vinci na Ptuju, prepletata moderni slog in antični pridih.

Cenik

Poroke

Vajina poroka je lahko kot iz sanj, saj idiličen kraj Fala leži le nekaj minut vstran od Maribora. V razkošju zelenih gozdov, ob vznožju strmih pečin in v objemu cvetočih travnikov kraljuje grad Fala.

Poročno dogajanje lahko ima srednjeveški pridih, stare navade in šege, ter vožnjo s kočijo. Poskrbimo lahko za civilni obred in prav tako tudi za cerkvenega.

Da se bosta lahko na najbolj vajin dogodek zares sprostila in ga preživela čim bolj brez obremenitev, vama lahko pomagamo pri celotni organizaciji.


Zaključki/Posebne priložnosti


Vzpostavljanje in ohranjanje dobrih odnosov s poslovnimi partnerji, sodelavci in prijatelji postaja vedno bolj pomembno.

V sklopu naše ponudbe ptujskega hotela Leonardo da Vinci nudimo bogat program poslovnega turizma:

  • sproščeno druženje v več kot 500 let starem prireditvenem ambientu Verrocchio v hotelu Leonardo da Vinci na Ptuju, ki sprejme do 45 ljudi;
  • doživetje grajske pravljice na gradu Fala, z vodenim ogledom gradu ter grajsko večerjo, do 50 ljudi;
  • večerno srečanje v klubu Royal Airport, s postrežbo in animacijskim programom s strani stevardes in barmana ter glasbo izpod spretnih prstov Dj-a.

V času vašega srečanja poskrbimo za koordinacijo vseh neformalnih aktivnosti (glasba, vožnja z avtobusom, ogled gradu, animacija, fotografiranje dogodka) in za popolno gostinsko ponudbo. Programi se lahko med seboj navezujejo,  možna je tudi hotelska nočitev v našem ptujskem hotelu.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Prešernova 38 , 2250, Ptuj, Podravska

Dodatna kontaktna okna

Status:
Poslovna oblika:
Grajska pravljica, zasebni zavod za varstvo kulturne dediščine Maribor
Davčna št.:
51670798