Objave

InfoSlovenija
8351
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew21680.jpg

HIŠA RADUHA, LUČE

Luče 67, Luče, Savinjska
+386 (0)3 5844111

Galerija

Predstavitev storitve

Hiša Raduha stoji v starem jedru kraja Luče. Ime je dobila po gori Raduhi, ki se preko grebena spusti do skalnatega praga z imenom Breznica, vse do začetka vasi. Med hišo in skalo Breznice sta le reka Savinja in vrt, s prečudovito arhitekturno umeščenimi bivalnimi enotami.

Hiša Raduha se je prvim gostom odprla že leta 1875. Kuharske veščine babic tukaj zorijo v mojstrstvu vnukinj že štiri generacije. Redkokje jedi in stvari, ki jim tradicija daje nadih, tako izvirno dopolnjuje sodobni navdih.


KUHINJA


Kuhinja v Hiši RADUHA je le nadaljevanje in spoštovanje zgodbe odličnih kuharic, moje mame, babice in prababice. Moj kredo – sem ljubiteljica oblik, barv, vonjev in okusov. Ni naključje, da je izraz DOBER OKUS, izvirno okušanje, dobil splošen pomen v vseh vejah umetnosti in življenju samem. Trudim se, da krožniki govorijo zase in zame. Skozi kakovost jedi na krožnikih ljudem posredujem naravo in vse njene odtenke na svoj način, začinjeno.

Stalna domiselnost, iznajdljivost je že v naravi kuharskega poklica. Ker želim združevati kulinarično znanje, tradicijo in izvirnost, nenehno iščem nove zamisli in okuse. Tradicija je bogastvo, ki ga globoko spoštujem in skušam prenesti na mladi rod. Vsa družina je biser tega gastronomskega kotička, ki nam daje možnost svobodnega izražanja.


Vino

Naša vinska karta je predvsem poklon različnosti vin iz vseh slovenskih vinorodnih okolišev. Naša vinska klet pa za vas z veseljem hrani tudi nekaj tujih vin.

Pri izbiri vina k vašemu obedu se lahko prepustite sebi ali nam.


Odpiralni čas

http://www.raduha.com/si/odpiranje.php


NASTANITEV


Z arhitekturo, ki povezuje najstarejše s sodobnim smo skupaj z vrhunskimi arhitekti, izvirnimi umetniki in lokalnimi mojstri ustvarili ugodje v kozolcu, sanje v hiški na drevesu in prijetno bivanje v udobni stari štali. Doživetje prostora in narave vas približa nostalgičnemu svetu.

Naše lesene hišice ponujajo presežek sodobnega oblikovanja z upoštevanjem starega mojstrskega znanja. Nastale so kot odgovor na vprašanje: Lokalno, pristno, individualno, sodobno ter povezano z naravo. Mi pa smo jim dodali toplino doma z: laneno tkanino, filcanimi izdelki, sivkino kozmetiko, čokoladnimi pralineji in drugimi skrbno izbranimi detajli.

V izbrani nastanitvi vas bodo čakali tudi mehki kopalni plašči, privaten masažni bazen, LCD televizor, brezplačen WiFi in mini bar z vrhunskim vinom in naravnim sokom.


Cenik nastanitev

http://www.raduha.com/si/cenik.php


NAVDIH ZA ODDIH


Idilična alpska vasica Luče se skriva v objemu gora in reke Savinje. Tukaj so se zaradi odmaknjenosti in nedostopnosti v preteklosti, rodile marsikatere pripovedi, ki še danes burijo domišljijo. Luče so namreč dobile ime po lučeh, s katerimi so si žalik žene svetile pri iskanju izgubljenih ovac po gozdovih. Tukaj vas hribi vabijo s čudovitimi razgledi na doline in vrhove. Predajte se poslušanju ptic in preprosto pozabite na skrbi ter uživajte v tišini in v lepotah pristne narave.

Vas je lahko odlično izhodišče za pohodniške in kolesarske izlete, adrenalinske aktivnosti in ribolov. Tudi v zimskem času nam ne manjka aktivnih možnosti za vaš oddih!

• Logarska dolina
• Velika planina
• Snežna jama
• Golte


Ribolov

Mimo Hiše Raduha se vije reka Savinja, ena naših najlepših alpskih rek z velikim padcem, številnimi brzicami, tolmuni ter čisto in s favno bogato vodo. V Savinjo se stekajo tudi številni potoki, rečice in reke, med njimi Lučnica in Dreta.

Muharjenje je možno od 1. aprila do 31. oktobra na Savinji, Lučnici in Dreti. V zimskem času od 1. novembra do 15. marca je v reki Savinji možen ribolov na sulca.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Luče 67, Luče, Savinjska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Hiša Raduha
Davčna št.:
27494462
Faks:
+386 (0)3 5844111