• Tukaj se nahajate:
  • Turizem
  • Turistične kmetije
  • SVEŽA VINA IN KREPKA VINA (SIVI PINOT, RUMENI MUŠKAT, RENSKI RIZLING, ALTER, SAUVIGNON, ... ), ŽGANJ

SVEŽA VINA IN KREPKA VINA (SIVI PINOT, RUMENI MUŠKAT, RENSKI RIZLING, ALTER, SAUVIGNON, ... ), ŽGANJ

Spodnje Hlapje 23, 2222 Jakobski dol, Podravska +386 (0)2 6449445
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Šumenjak Srečko - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
  • Naslov:
  • Jakobski dol, 23 Spodnje Hlapje 2222
  • Davčna št.:
  • 72619414
  • Plačilna platforma:
  • IBAN SI56 0410 2011 3877 114 (NOVA KBM d.d.)
  • Kontaktna oseba:
  • Srečko Šumenjak
  • E-mail:
  • Govorimo:
  • Z vami že:

Kmetija

Kmetija Šumenjak je družinsko posestvo v Jakobskem dolu, oddaljeno 17 km iz Maribora. Obdelujemo 14 ha površin, poleg vinogradništva, ki je naša glavna dejavnost, pa se ukvarjamo še z čebelarstvom, žganjekuho in rejo krav dojilj.

Danes smo s produkti prisotni po vsej Sloveniji in tudi v tujini, saj smo zadnja leta veliko delali na kvaliteti in prepoznavnosti naše blagovne znamke. 

Filozofija vin

Naša glavna skrb pri pridelavi vina so vinogradi saj želimo da dajejo mikroklima, tla in delo vinogradnika vinu svoj pečat. Vinogradov ne gnojimo, prav tako ne želimo uporabljati herbicidov in sintetičnih zaščitnih sredstev. Obremenitev trt je majhna. Trgamo zdravo grozdje ob primerni zrelosti. Grozdje maceriramo odvisno od sorte in stila vina, nato pa vrenje in zorenje vina bolj spremljamo kot usmerjamo, da bi bilo vino pridelano čim bolj naravno.

Sveža
- kerner & renski rizling
- rumeni muškat
- sivi pinot

Krepka
- sauvignon
- chardonnay
- renski rizling
- alter
- modri pinot


Žganje

Slivovka

Pri pripravi slivovke posvečamo posebno pozornost izbiri primerno zrelega in zdravega sadja. To potem fermentira v kadeh. Po končani fermentaciji ga destiliramo in ga kasneje ne filtriramo.

Tropinovec

Delamo ga iz ne v celoti stisnjenega grozdja, ki nato fermentira v kadeh. Po končani fermentaciji ga destiliramo in ga kasneje ne filtriramo.

Medeni liker
Ta liker pripravljamo iz tropinovca, v katerem smo namakali voščene pokrovce, pridobljene pri odkrivanju čebeljega satja ob točenju medu. Zelo uporaben je ob prehladnih obolenjih, gripi in vnetju žrela, saj je prisoten tudi propolis.

Zeliščni liker
Pridobivamo ga iz tropinovca, v katerega smo skozi vse leto dodajali zelišča. Skupaj 33 zelišč. Po končani ekstrakciji smo ga primerno razredčili in po okusu osladili. Zelo je primeren za lajšanje prebavnih težav.    
   
Čebelarstvo
S čebelarstvom se v naši družini ukvarja že 4. generacija. Tudi pri delu s čebelami smo izbrali pot, ki je v skladu z naravnimi zakonitostmi razvoja čebel. Ekološko čebelarjenje. To nam omogoča pridelavo medu in drugih pridelkov vrhunske kakovosti. Ti ne vsebujejo ostankov sredstev za zatiranje varoe, saj za zdravljenje čebel uporabljamo le naravna sredstva. Zagotovljeno je kroženje neoporečnega voska. Naravna prehrana čebel sta med in cvetni prah, zato skrbimo, da sta v čebelji družini vedno na razpolago.

Med

Med je odlično hranilo, krepčilo, pomirjevalo. Znano je da blagodejno vpliva na naše zdravje, saj deluje protivnetno in protimikrobno ter nam pomaga lajšati vsakodnevne tegobe. Zelo je uporaben tudi v kulinariki, saj živilom daje posebno aromo. Čebele prevažamo na različne lokacije, kar nam ob dobrih pašah omogoča pridobivanje vsaj spodaj naštetih treh vrst medu.

Cvetlični med
Cvetlični med je po svojih senzoričnih lastnostih lahko raznovrsten, saj so te odvisne od vrste cvetov, na katerih so čebele nabrale nektar. Značilno zanj je, da je dokaj svetel in po okusu srednje do močno, celo zelo močno sladek ter da ima pekoč pookus po sladkem. Pri tem tipu je obvezno navzoč tudi okus po kislem, ta pa je šibko do srednje močno izražen.

Akacijev med
Akacijev med je precej svojevrsten. Zanj je značilno, da je zelo svetel, skoraj brezbarven, da ima zelo nežen vonj in šibko aromo. V okusu je mogoče zaznati samo sladkost, ki je srednje do močno intenzivna. Akacijev med tako rekoč nikoli ne kristalizira.

Kostanjev med
Kostanjev med je iz nektarja in mane, ki ju čebele nabirajo na pravem kostanju. Ta med se po svojem grenkem, trpkem vonju, precej grenkem okusu in dolgotrajno obstojni ter zelo izraziti aromi občutno razlikuje od drugih tipov.

Ključne besede:

Delovni čas (GMT 1)

Delovni čas (GMT 1)

Ponedeljek
07:00 - 19:00
Torek
07:00 - 19:00
Sreda
07:00 - 19:00
Četrtek
07:00 - 19:00
Petek
07:00 - 19:00

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je podjetje brez mnenj. Bodite prvi!

© 2006 - 2018 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si