TURISTIČNA BIO KMETIJA MAKEK, ZGORNJE JEZERSKO

Zg. Jezersko 77 , Zg. Jezersko, Gorenjska +386 (0)4 2545080
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Irena Skuber - nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
  • Davčna št.:
  • 28722213
  • E-mail:

Dragi gostje!

Vabimo Vas, da obiščete eno najstarejših in najvišje ležečih Slovenskih turističnih kmetiji in spoznajte njeno bogato arhitekturno in kulturno izročilo. Privoščite sebi in svoji družini zdrav in malo drugačen dopust, ki Vam bo še dolgo ostal v spominu.

V skladu z naravnimi danostmi, hišno tradicijo in življenjskim nazorom, je naša kmetija:

Biološka turistična kmetija zato, ker se zavedamo vrednot zdravega okolja in z našim delovanjem k temu tudi aktivno prispevamo. Ekološko kmetijstvo je sonaravni način gospodarjenja, brez uporabe pesticidov, nitratov, antibiotikov in gensko spremenjenih organizmov. S takim načinom proizvodnje prispevamo k čisti podtalnici, vodotokom, zraku in zemlji. To omogoča raznolikost živalskega in rastlinskega sveta in zagotavlja zdravo hrano in zdrav življenjski prostor za ljudi. Živali na kmetiji, redimo po načelu proste reje, ki jim zagotavlja svobodno gibanje na prostem. Bio kmetija Makek se nahaja v »bio« okolju in je zato tudi prava bio kmetija z resnično bio pridelki, brez vplivov sosednje industrije.

 Visokogorska turistična kmetija v mirnem okolju in v neokrnjeni naravi, na nadmorski višini 950 m, na samotni legi, obdana z zelenimi travniki in gozdovi, visokimi Alpami ter svežim in čistim gorskim zrakom s preverjenim zdravilnim učinkom na dihala in oči.

Kmetija prijazna otrokom in družinam na popolnoma zaprti in neprometni legi, z otroškim igriščem v velikem sadovnjaku pod jablanami, družinskimi igrami, knjigami in pobarvankami ter pestrim in kreativnim kmečkim okoljem. Na vas čakajo tudi mačke in zajčki za prijazno božanje in ljubkovanje.

Kmetija za zdrav način življenja za vse osveščene ki jim je moto zdrav način življenja ter vse tiste, ki bi to želeli postati. Čeprav je Jezersko skromna alpska vas, Vam zdravilne lastnosti gorske klime in neokrnjenega kmečkega sveta ponujajo naravo, v kateri se boste dobro počutili. Vaš dopust bomo dopolnili z zdravo domačo kuhinjo in udobno nastanitvijo.

Konjeniška kmetija s polnokrvnimi arabci, lipicanci in haflingerji. Jahanje je na naši kmetiji možno le za izkušene jahače, ki obvladajo tehniko angleškega jahanja, imajo sigurno sedišče in poznajo druga dejstva jahalnih spretnosti. Za jahalne in panoramske užitke, Vam je na voljo tudi panoramska maneža 20 m x 40 m. Vabimo Vas, da skupaj z nami odkrijete lepote Jezerske doline, na romantičnih in zmeraj drugačnih potepih s konjskimi tovariši.

Vaše otroke pa lahko razveselite s krajšim vodenim jezdenjem po kmetiji. Fotografija vašega malčka na konju, pa Vam bo še dolgo v veselje.

Ovčjerejska kmetija z okoli 50 ovcami Jezersko-Solčavske pasme, volno in volnenimi izdelki, ter slastnimi specialitetami iz jagnjetine.

Kmetija za aktivni dopust ,...

Vabljeni!

 

Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je podjetje brez mnenj. Bodite prvi!

© 2006 - 2018 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si