Objave

InfoSlovenija
4152
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew1228.jpg

TURISTIČNA KMETIJA ANCELJ, ZGORNJE JEZERSKO

Zgornje Jezersko 151, Zgornje Jezersko, Gorenjska

Galerija

Predstavitev storitve

Kmetija ANCEL leži na nadmorski višini 965 m v tipični alpski dolini na Jezerskem na stičišču Kamniško – Savinjskih Alp in Karavank, s čudovitim razgledom na mogočne vrhove.

Ker se nahajamo 4 km izven naselja in proč od prometnih cest, je naša kmetija primerna za ljudi, ki se želijo sprostiti ter odpočiti od mestnega hrupa, kar velja še zlasti za čas izven glavne turistične sezone.

To je kraj, kjer še lahko poslušate ptičje petje in šepet vetra, kjer lahko ob jutrih in večerih z balkona opazujete divjad na bližnjem travniku.

Tudi otroci se lahko pri nas dobro počutijo. Ker v bližini ni cest z gostim prometom, se lahko sproščeno podijo naokrog. Opazujejo lahko številne domače živali (konji, krave, ovce, pes, mačka).

Nastanitev:

Nudimo Vam 6 dvoposteljnih sob, opremljenih s pohištvom iz masivnega lesa. Vsaka soba ima svojokopalnico s straniščem in tušem. Z balkona lahko uživate v razgledu na okoliške hribe.

Da bi se vsi naši gostje dobro počutili, sprejemamo le nekadilce. Prav tako ne sprejemamo hišnih živali.

Hrana, ki Vam jo nudimo je predvsem domača in biološko pridelana. Nudimo Vam nočitev z zajtrkom in polpenzion (zajtrk in večerja).

V času izven glavne poletne turistične sezone sprejemamo po predhodnem dogovoru tudi zaključene skupine. V jedilnici je prostora za cca. 30 ljudi.

 Aktivnosti:

Tudi za goste, ki želijo dopust preživeti aktivno, je pri nas veliko možnosti. Naša kmetija je idealno izhodišče tako za lažje, kot tudi za zahtevnejše vzpone. Ogledate si lahko tudi najdaljši slovenski slap – Čedca (130 m).

Na bližnjem Planšarskem jezeru lahko čolnarite, pozimi pa drsate.

Na Jezerskem je urejeno športno in teniško igrišče. Pozimi so v neposredni bližini naše kmetije urejene tekaške proge, za smučarje pa so odlične možnosti na smučiščih Pece in Krvavca, ki sta od naše kmetije oddaljeni od ½ do 1 ure vožnje z avtomobilom. Naša kmetija je tudi odlično izhodišče za turno smučanje. V vasi si lahko izposodite tudi gorska kolesa in z njimi križarite po Jezerskem.

Od nas vodijo sprehajalne poti do slikarske galerije, muzeja Jenkove kasarne (ta prikazuje tukajšnje življenje v 17. in 18. stoletju), do stare hribovske cerkvice sv. Ožbalta s freskami iz 14. stoletja.

Z naše kmetije lahko obiščete tudi druge slovenske kraje in ker naša kmetija leži tik ob slovensko - avstrijski meji, je možno obiskati tudi kraje na avstrijskem Koroškem:

Železna Kapla, Celovec, koroška jezera (Vrbsko jezero, Klopinsko jezero…), Ostrovica, knežji kamen in Gospa sveta kot mejniki slovenstva.

Vljudno vabljeni!

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

company map
Zgornje Jezersko 151, Zgornje Jezersko, Gorenjska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Ivan Muri - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetij
Davčna št.:
30848733