Objave

InfoSlovenija
8360
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew21889.jpg

SVEČINA DOMAČE VINO SOBE NA KMETIJI UGODNE NOČITVE TURISTIČNA KMETIJA KMEČKE POJEDINE

Slatina 10, 2201, Podravska

Galerija

Predstavitev storitve

Vinska cesta že od 1921

Turistična kmetija Jarc vam ponuja sprostitev in odlična kulinarična doživetja v sožitju s čudovito Štajersko pokrajino. Na voljo smo vam za degustacije, dnevne izlete, zaključene družbe ali daljše počitnice.     

Doma smo na koglu, na vrhu, in na koncu – na koncu neke poti, na koncu neke vasi, na koncu neke dežele, na koncu neke države. Na najlepšem kraju v Svečini.

Ukvarjamo se z najbolj žlahtno rastlino na zemlji s trto in pridelujemo vino. Vino je naše delo, naš večni izziv, naša usoda – iz božjih nederij dano, skozi naše roke in srca speljano in častilcem v kozarce nalito.

Vinu se je v letu 2011 pridružila še hrana ob odprtju turistične kmetije. Večna zgodba dajanja in prejemanja med človekom in naravo se je s tem še popestrila.

Kulinarika

Lokalno tipična hrana, pripravljena na povsem naravni način, brez industrijskih dodatkov.

Vsi mesni izdelki so pripravljeni iz mesa živali, zrejenih na kmetiji in krmljenih z doma pridelano krmo. Ponujamo za te kraje značilno meso iz kible, suho mesnate izdelke, zaseko, pašteto, namaze iz skute z dodatki, tudi sire. V hladnih malicah zmeraj poskrbimo tudi za vegetarijance in se potrudimo tudi za vse tiste goste, ki jih spremljajo posebne diete ali druge zahteve – če nam le zaupajo svoje želje.

Pri toplih menijih prihaja sezonska zelenjava iz velikega domačega vrta, v katerem je prostora za vse vrste zelišč, ponudba je tem krajem primerna, jedi pa pripravljene tradicionalno s pridihom sodobnega časa in prehranjevalnih pričakovanj gostov. Pogosto se kuha vinogradniški golaž, goste zelenjavne juhe – kot samostojne jedi ali v uvodu k obsežnejšim kosilom. Cmoki ali po naše knedli – brez ali z različnimi nadevi so lahko dobra priloga ali sezonska sladica, štruklji pa tipični kuhan,i kot so jih v juhah poznale naše babice. Ajdova kaša, ješprenj, pšenica si pogosto delajo družbo v pisanih rižotah, kjer tudi gob običajno ne manjka. Tudi v topli kuhinji ni strahu za vegetarijance.

Kruh ima v življenju družine posebno mesto, zato ga tudi pripravljamo z velikim veseljem in več vrst. Pečen v krušni peči ali v štedilniku na drva je še posebej dober. Poleg potice, babičinih krofov, je stalnica ponudbe gibanica (slovenjegoriška kvasenica) in jabolčni, slivov, hruškov strudel. Sladice v kozarcu so odraz letnega časa, čokoladne sladice pa za užitek sladkosnedom.

Vino je obvezna spremljava vsakega obeda ali malice – tako v družini, kot pri gostih. Gospodar ima na voljo vina za vse okuse. Bela in rdeča, tudi rose, tako suha kot nekatera ob posebnih priložnostih tudi slajša, letos se je vinski družini pridružil suhi jagodni izbor – vino treh kraljev – za razvajanje.

Zmogljivosti  kmetije

Število sedežev: 50 znotraj, 50 zunaj

Število sob: 4
Soba: NEŽA - enoposteljna
Soba: ROZA - dvoposteljna
Soba: IVANA - dvoposteljna
Soba: MARJETA - dvoposteljna

Vse sobe imajo WC, kopalnico s tuš kabino, TV in WiFi.

Vino

Vino je usoda družine, je vsakodnevna skrb in ljubezen, je upanje v prihodnost, je s trdim delom pridobljena najboljša kombinacija sonca, bogatih tal, poznavanja tehnologije pridelave grozdja in skrbnega dela v kleti. V zadnjem času pa prva ponudba vsakemu gostu, ki obišče mlado turistično kmetijo. Zgodba se ponavlja skozi vsako leto na novo, tradiciji pridelovanja dobrega daru zemlje, se vsako leto znova dodaja vrednost dela, srca in znanja, da bi to kar pride v kozarec gostom na mizo, bilo tisto najboljše. Kakor se telo trte, izpostavljeno vsem okoliščinam narave, razvije v čvrsto, skoraj neuničljivo in neponovljivo lepo obliko, tako neizprosno gospodarji vsako leto prepletajo svoje delo, znanje, ljubezen do trte in vina na večni poti h končnemu rezultatu – k vinu, k najboljšemu vinu.

Dejavnosti

Razgledni stolp na Plačkem vrhu (4,5 km), srce sredi vinogradov (4 km), vinogradniški muzej Kebl (400m), Svečinski grad  in farna cerkev s spominsko ploščo Andreju Perlachu, večratnemu  rektorju Dunajske univerze, zdravniku, zvezdoslovcu in Kopernikovem sodobniku (1,5km). V bližini je južno štajerska avstrijska vinska cesta (400 m), Maribor (14 km),  Pohorje (16 km), Ptuj (36 km).

Posebnost je t.i. Vinotour, mednarodna proga nordijske hoje, ki kot rdeča proga vodi mimo kmetije in se vije med vinogradi na obeh straneh meje, gostje jo lahko prehodijo sami, v družbi dobrega zemljevida, ki se ga da dobiti na kmetiji, nekajkrat letno pa so touri posebej organizirani in pravočasno objavljeni na spletni strain TD Svečina. Kmetija je lahko izhodiščna točka za označeno planinsko pot po Svečinskih goricah.

Slaba dva kilometra od kmetije se nahaja urejeno jahališče konjeniškega kluba Kasko na Plaču, kjer je na voljo velika čreda konj in možno jahanje. V občinskem središču (Kungota) je večnamenska dvorana in urejena pokrita in zunanja tenis igrišča in igrišča za badminton.


Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
JARC MAKSIMILJAN - TURISTIČNA KMETIJA JARC, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Davčna št.:
78696968
Naslov:
Slatina 10, Zgornja Kungota
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0417 3011 3313 266 (odprt 5.6.2009, NOVA KBM d.d.)
Kontaktna oseba:
Maksimijan Jarc

Kontaktne osebe

rezervacije-informacije
VINO JARC (+)

Socialno Omrežje