Objave

InfoSlovenija
8160
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew10457.jpg

TURISTIČNA KMETIJA PRI FILETU, KOZINA, DOMAČI PRIMORSKI IZDELKI

Slope 8, 6240, Kozina, Obalno-kraška
TURISTIČNA KMETIJA PRI FILETU, KOZINA, DOMAČI PRIMORSKI IZDELKI https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew10457.jpg +386(0)5 6802016 5 05 1

Galerija

Predstavitev storitve

V neposredni bližini Kozine z razgledom na morje stoji turistična kmetija Pri Filetu Kozina. V hlevu imajo prašiče, ovce, kokoši, mačka Mikija in psa Tajsa. Večina gostov pa pride zaradi lipicancev (plemenitih belih konjev), ki jih premorejo tu.

Izvajamo začetne tečaje jahanja in enodnevne izlete do škocijanskih jam, v Lipico, na grad Socerb in veliko več.

Nadmorska višina: 625 m
Velikost kmetije: 8 ha
Odprto: 1. 1. – 31. 12., sob. – ned. (preostale dni po dogovoru)
Sobe: 2/2, 3/3
Apartmaji: 1/3, 1/4
Št. Sedežev: 60

DOMAČA PROIZVODNJA
Jelušičevi doma pridelajo vso zelenjavo, svinjsko meso, suhomesne izdelke, skuhajo odlično joto, kislo zelje, pečeno polento z gobami, krompir z ocvirki, jabolčni ali češnjev zavitek.

Znani smo tudi po dveh odličnih žganjih z geografsko zaščito ki jih proizvajamo to sta Kraški brinjevec in Brkinski slivovec.

Kraški brinjevec
Kraški brinjevec je edinstven proizvod v svetovnem merilu. Nastane z destiliranjem izključno brinovih jagod in se s tem bistveno razlikuje od gina, geneverja, borovičke, klekovače in drugih pijač, ki so z brinjem le aromatizirane. Leta 2003 je v postopku zaščite porekla tudi uradno postal povsem samostojna in samosvoja pijača.

Na območju med Krasom, Pivško dolino in Čičarijo se brinjevec pridobiva že več kot 200 let, vse od časa Ilirskih provinc, ko so Napoleonovi vojaki v te kraje zanesli destilacijski kotel. Brinove jagode se s tolčenjem nabira od konca poletja do prvih pozeb. Za liter te edinstvene pijače, ki v tradicionalni medicini velja za izjemno zdravilno pri želodčnih in prebavnih težavah, je potrebnih kar 17 kg jagod. Večtedenski fermentaciji strtih brinovih jagod sledi dvakratna destilacija, njen stranski produkt je zdravilno brinovo olje. Harmonično aromo doseže Kraški brinjevec šele po šestmesečnem zorencu, z leti pa se njegov okus še izboljšuce.

Brinski slivovec
Proizveden je z destilacijo fermentirane drozge iz avtohtonih sort češpelj, pridelanih in predelanih na geografskem območju Brkinov. Zaradi značilne tehnologije in uporabe različnih avtohtonih sort češpelj ima Brkinski slivovec specifične senzorične lastnosti, ki se kažejo v prepoznavni cvetici prijetnega vonja in okusa.

CENIK
Cenik je na voljo TUKAJ.


Vir: http://www.tk-file.si

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

  • Priporočam

    ,

    Luštno po domače, dobra hrana in prijazno osebje ?
    Rate this review:

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Franc Jelušič - turistična kmetija pri Filetu
Davčna št.:
62798090
Naslov:
Slope 8, 6240 , Kozina
Plačilna platforma:
IBAN SI56 1010 0003 5473 283 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
Plačilna platforma:
IBAN SI56 0510 0801 2067 277 (ABANKA d.d.)
Kontaktna oseba:
Tjaša Jelušič