Objave

InfoSlovenija
6073
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew8165.jpg

TURISTIČNA KMETIJA PRI MARKU, ŽABNICA

Crngrob 5, Žabnica, Gorenjska
+386 (0)4 5139790

Galerija

Predstavitev storitve

Z VAMI ŽE OD LETA 1985

Turistična kmetija PRI MARKU
leži v vasi Crngrob, ki se s 450m nadmorske višine dviguje nad Sorškim poljem.

Na tem gričku v bližini Turistične kmetije PRI MARKU stoji cerkev Marijinega oznanjenja, ki velja za enega pomembnejših spomenikov likovne umetnosti na Slovenskem. Crngrob je s svojo lego v srcu neokrnjene narave, pa vendar blizu okoliških mest, kot ustvarjen za razvoj turizma. Je odlično izhodišče za preživljanje prostega časa. Tega se zavedamo tudi mi, zato smo v Turistični kmetiji PRI MARKU začeli s turistično dejavnostjo.

Turistična kmetija PRI MARKU že dvajset let vodimo v družinskem krogu, kar daje gostom na naši kmetiji poseben občutek domačnosti in sprejetosti. Gostje se k nam radi vračajo, nekateri že 20 let zapored vsako leto.

Nudimo 14 lepo opremljenih sob s skupno 29 ležišči. Vsaka soba ima svojo kopalnico in WC, balkon, televizor ter možnost uporabe internetne povezave. Vse sobe imajo vgrajene klimatske sisteme. V hiši je tudi dvigalo – tako smo poskrbeli za dostop do sob tudi za invalide in starejše osebe.

Pristen in oseben stik z nami podkrepijo Klavdija, Katja, Eva, Urška, Barbara, Ana, Špela, Neža, Metka, Jerca, Hana, Petra, Nina in Maja. Turistične informatorke, dekleta, ki postrežejo zajtrk, vas sprejmejo? Ne, ne … To je večinoma delo naše Beti. Ženska imena, katera smo našteli, so imena, ki smo jih nadeli vsaki od 14 sob. Tri sobe so enoposteljne, devet je dvoposteljnih, dve sta troposteljni in dve družinski (2 + 2). Ena od njih je posebej opremljena za invalide. Pravo družinsko doživetje pa nudi tudi soba za starše, iz katere je prehod v sobico za najmlajše

Turistična kmetija PRI MARKU je kot center, iz katerega se lahko odpravite v vse konce Slovenije. Blizu je Ljubljana, Kranj, Bled, Bohinj, pozimi smučišča na Krvavcu, Cerknem, Starem vrhu, poleti so blizu številna hribovja, Julijske Alpe in Jadransko morje.

 • Naša kmetija Turistična kmetija PRI MARKU obsega približno 15ha obdelovalnih površin in približno toliko gozdov, v katerih so pretežno listnata drevesa. 
 • Največji delež med drevesi ima bukev.
 • Na tej površini pridelujemo krmo za 40-50 govedi in za okoli 20 prašičev po sonaravni reji za potrebe turizma. Poleti se živina pase v ograjenih pašnikih.
 • Pri krmljenju živine ste lahko zraven in po želji tudi pomagate, da doživite stik z živino in s kmečkimi opravili.
 • Imamo tudi koze, ki so navajene otrok, trenutno tudi kozlička, ki je prava igrača za otroke.
 • Živino se krmi dvakrat dnevno, v večini s senom. Poleti vsak dan krmo sproti kosimo, da živina dobi svežega, pozimi pa iz zalog na seniku, ki ga čez poletje napolnimo.
 • Kobilo Rino bo v bližnji prihodnosti možno jahati.
 • Naši gostje, posebej otroci, si radi ogledajo živali v hlevu in nasploh delo in življenje na kmetiji.
 • Občasno se gostje pridružijo tudi delu na travniku ali na polju in s tem začutijo utrip življenja na naši kmetiji. To je še posebej zanimivo za ljudi, ki živijo v betonskih mestih in nimajo predstave o življenju na kmetiji, niti je niso imeli priložnosti videti od blizu.
 • V jesenskem času se ponuja priložnost sodelovanja pri pripravi suhega sadja, sadnih sokov, kuhanja žganja in nabiranju gozdnih sadežev.
 • Praznovanje rojstnega dne na turistični kmetiji
 • Organizacija in praznovanja zlate poroke s pravo domačo pojedino
 • Praznovanje obhajila, birme

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Crngrob 5, Žabnica, Gorenjska

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
TURISTIČNA KMETIJA 'PRI MARKU' SIMON PORENTA - NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI
Davčna št.:
86002813
Naslov:
Crngrob 5, 4209 Žabnica
Plačilna platforma:
IBAN SI56 0468 3011 4409 984 (odprt 29.3.2017, NOVA KBM d.d.)
Odgovorna oseba:
Porenta Simon
Kontaktna oseba:
Beti Porenta
Faks:
+386 (0)4 5139790

Socialno Omrežje