Objave

InfoSlovenija
5905
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew14807.jpg

TURISTIČNA KMETIJA ŠTANFEL, KOJSKO

Podsabotin 5, 5211, Kojsko, Goriška

Galerija

Predstavitev storitve

Na samem vhodu v Goriška brda v vasici Podsabotin se nahaja turistična kmetija Štanfel. Najdete jo v idiličnem zaselku Vamorje. V objemu zelenja vas prijazno pričakujemo. Razvajali vas bomo z vrhunskim vinom, pripravili hrano naših babic in udobno namestili v sobah opremljenih s starinskim pohištvom.

Sobe
Domačija Štanfel je nov objekt zgrajen v tradicionalnem stilu. Nudimo vam 4 udobne sobe s kopalnico in balkonom. Pohištvo je leseno  s starim navdihom. Barve v sobah so posebej izbrane, spominjajo na sonce, marelice, breskve in lavando.

Prijava je od 14 ure dalje, odjava do 10 ure. Domače živali so dovoljene.
Z barvami v katere so odete sobe smo gostu hoteli pričarati toplino briške sončne pokrajine. S čipkami, lesenim starinskim pohištvom in duhom po lavandi pa smo hoteli goste popeljati nazaj v čase naših starih staršev. Naša kmetija je primerna za ljudi, ki se želijo umakniti stresnemu mestnemu vsakdanu. Tu vas bližina listnatega gozda, kjer domujejo ptice, ki nas zbujajo in potoka, kjer še živijo raki, pomirja.

Kulinarika
Goste sprejmemo v glavnem prostoru, ki meri 125m2, zato je primeren tudi za večja praznovanja ( poroke, rojstni dnevi, obletnice...). Posebnost  domačije so mesnine (pršut domača salama, vratovina, panceta, klobase, krodegine), ki jih gospodar Štefan pripravlja po starih receptih, ki so se na tej domačiji prenašali iz roda v rod. Za najavljene goste pripravimo, tudi kuhane jedi, ki so tipične za Goriška brda in so jih pripravljale naše babice. Pričaramo vam tudi romantičen večer na terasi ki meri 66m2. Bližina zelenja in vode, ki teče tik ob turistični kmetiji  pomirja in sprošča.

Vina in degustacije
Posebnost naše kleti so penine, ki se izdelujejo iz izbranega grozdja.

  • Lucija White
  • Lucija Rose


V izbranih vinogradih se proizvajajo odlična vina . Naša kmetija vam priporoča sveža vina:

  • Chardonnay
  • Malvazija
  • Merlot


Nudimo vam vodene degustacije vin. Možen je ogled  vinske kleti in nakup vina. Klet je nekaj posebnega, grajena je iz kamna z velikimi križnimi oboki. Luči, ki jo osvetljujejo so izdelali umetniški kovači iz Lokovca.

Poroke
Brda so svojo čarobno podobo nedvomno eden najbolj romantičnih krajev v Sloveniji. V mirni z zelenjem obdani dolinici Vamorje, najdete biser briške kulinarike, kjer domača kuhinja ne pusti ravnodušnega še tako zahtevnega gosta. Izjemen ambient glavnega prostora na kmetiji Štanfel z rotondo, kjer se rožnato poigravajo barve, je kot nalašč za svečano poroko in pomembna praznovanja.

Prizorišče obreda je lahko na terasi, ki se nadaljuje skozi velika vrata ali na jasi pred kmetijo, ki jo zaključuje venec oljk.
Cerkveni obred lahko opravite v romantični znameniti gotski cerkvici Sv. Križa v Kojskem. Tu vas po obredu lahko pričakamo z penino Lucija in domačim pršutom.
Na kmetiji Štanfel bo vaš poročni dan nepozaben. Tu se bodo vaši svatje naužili zelenja narave, sprehodili ob vinogradih, otroci se bodo breskrbno igrali in fotograf bo ujel najlepše ožarjene kontraste.

Vir: http://www.stanfel.si/web

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Podsabotin 5, 5211, Kojsko, Goriška

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Turistična kmetija Štanfel, sobe in vinarstvo, d.o.o.
Davčna št.:
64461661

Socialno Omrežje