Objave

InfoSlovenija
12890
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4394/29372.jpg

OSMICA KRAS, OSMICA NA KMETIJI KOSMINA, KOMEN, IZLETNIŠKA KMETIJA KOSMINA

Brje pri Komnu 15a, 6223, Komen, Obalno-kraška

Galerija

Predstavitev storitve

Kmetija Kosmina se nahaja v majhni kraški vasi Brje pri Komnu tik ob italijanski meji. Kmetija ima več kot 150-letno tradicijo. Na dvorišču kmetije raste tudi ena najstarejših trt sorte vitovska grganja v Sloveniji Ta stara dama je bila v letu 2014 predstavljena tudi na poštnih znamkah. Ustno izročilo pravi, da je stara več kot 100 let. Prvotna dejavnost kmetije je pridelava in predelava treh vrsti grozdja - bele malvazije in vitovske grganje ter kraškega terana, ter predelava suhomesnatih izdelkov . Na kmetiji imamo poleg prašičev tudi živino in konje.

Za najavljene skupine, nad dvajset oseb, smo po dogovoru odprti vse leto. V maju in v jeseni, v prvi polovici oktobra, pa na naši kmetiji odpremo OSMICO, kjer gostom nudimo vino ter domače suhomesnate izdelke. Ponujamo domač pršut, vratovino, salamo, panceto skupaj s kruhom iz krušne peči! Pogreli se boste lahko z joto, klobasami, prato ter zeljem in repo. Kuhani štruklji pa bodo poskrbeli, da boste od nas odšli s sladkim priokusom. Za potešitev žeje bodo poskrbeli teran, malvazija in vitovska grganja.
Termin za letošnje leto 2018: 11.5. do 20.5., 12.10. do 21.10.

Vabljeni na kmetijo Kosmina, vabljeni na Osmico pod kostanji.

Kontaktirate nas lahko po telefonu 031893704 ali e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Brje pri Komnu 15a, 6223, Komen, Obalno-kraška

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
PRIMOŽ KOSMINA - NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI
Davčna št.:
SI35267771