Objave

InfoSlovenija
12487
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4394/29372.jpg

OSMICA KRAS, OSMICA NA KMETIJI KOSMINA, KOMEN, IZLETNIŠKA KMETIJA KOSMINA

Brje pri Komnu 15a, 6223, Komen, Obalno-kraška

Galerija

Predstavitev storitve

Kmetija Kosmina se nahaja v majhni kraški vasi Brje pri Komnu tik ob italijanski meji. Kmetija ima več kot 150-letno tradicijo. Na dvorišču kmetije raste tudi ena najstarejših trt sorte vitovska grganja v Sloveniji Ta stara dama je bila v letu 2014 predstavljena tudi na poštnih znamkah. Ustno izročilo pravi, da je stara več kot 100 let. Prvotna dejavnost kmetije je pridelava in predelava treh vrsti grozdja - bele malvazije in vitovske grganje ter kraškega terana, ter predelava suhomesnatih izdelkov . Na kmetiji imamo poleg prašičev tudi živino in konje.

Za najavljene skupine, nad dvajset oseb, smo po dogovoru odprti vse leto. V maju in v jeseni, v prvi polovici oktobra, pa na naši kmetiji odpremo OSMICO, kjer gostom nudimo vino ter domače suhomesnate izdelke. Ponujamo domač pršut, vratovino, salamo, panceto skupaj s kruhom iz krušne peči! Pogreli se boste lahko z joto, klobasami, prato ter zeljem in repo. Kuhani štruklji pa bodo poskrbeli, da boste od nas odšli s sladkim priokusom. Za potešitev žeje bodo poskrbeli teran, malvazija in vitovska grganja.
Termin za letošnje leto 2018: 11.5. do 20.5., 12.10. do 21.10.

Vabljeni na kmetijo Kosmina, vabljeni na Osmico pod kostanji.

Kontaktirate nas lahko po telefonu 031893704 ali e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

MNENJA
Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Oddaj mnenje

Hitri kontakt

Brje pri Komnu 15a, 6223, Komen, Obalno-kraška

Dodatna kontaktna okna

  • Poslovna oblika:
  • PRIMOŽ KOSMINA - NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI
  • Davčna št.:
  • SI35267771