• Tukaj se nahajate:
  • Živila
  • Mlečni izdelki
  • PROBIOTIČNE BAKTERIJE, PRODAJA SUROVEGA MLEKA IN MLEČNIH IZDELKOV, KMETIJA STEPAN, ČRNI KAL

PROBIOTIČNE BAKTERIJE, PRODAJA SUROVEGA MLEKA IN MLEČNIH IZDELKOV, KMETIJA STEPAN, ČRNI KAL

Stepani 6a, 6275 Črni Kal, Obalno-Kraška
Pokaži pot
  • Poslovna oblika:
  • Kmetija Stepan, prodaja surovega mleka, Gordan Stepan, s.p.
  • Naslov:
  • Črni Kal, 6a Stepani 6275
  • Davčna št.:
  • 60818166
  • Plačilna platforma:
  • IBAN SI56 1970 0501 1442 480 (DBS d.d.)
  • E-mail:
  • Govorimo:
  • Z vami že:

Kmetija Stepan se ukvarja s prodajo svežega mleka ter predelavo svežega mleka (jogurt, skuta, različni siri)

Blizu kmetije so peš poti za ogled izletinških točk:

  • Tinjan
  • Osp
  • Rižana


Prednosti surovega mleka

V surovem mleku najdemo številne probiotične bakterije, ki so nujnega pomena za dobro prebavo in temelji za zdrav imunski sistem. Poleg tega je bogato z vitamini in encimi ter je odličen vir kalcija in fosfataze, ki omogoča absorbcijo kalcija v kosti.

Celo ljudje, ki imajo laktozno intoleranco, lahko pogosto brez težav uživajo surovo mleko. Takšno mleko namreč vsebuje laktazo, ki omogoča absorbcijo hranil ter sodeluje pri razgradnji mlečnega sladkorja laktoze, medtem ko pasterizacija v veliki meri encim laktazo uniči, zato nismo opremljeni s potrebnim orodjem za pravilen metabolizem laktoze.

S procesom pasterizacije mleko izgubi še:

  • amilazo, ki pomaga pri razgradnji ogljikovih hidratov v zaužiti hrani,
  • katalazo, ki je močan antioksidant, ki varuje celice,
  • lipazo, ki razgradi maščobe in izboljša njihov izkoristek v telesu ter
  • laktoferin, ki naša telesa varuje pred boleznimi, saj ga obrani pred napadi bakterij, virusov, glivic in parazitov.
Ključne besede:

MNENJA

Oddaj mnenje

Trenutno je podjetje brez mnenj. Bodite prvi!

© 2006 - 2018 Vse pravice pridržane, zasebno lastništvo www.info-slovenija.si