Image
Image
6803
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/3395/alpmetal-1548148657.jpg

TLAČNO LITJE KOVIN, STRUŽENJE, OBDELAVA ODLITKOV, ALPMETAL & CO, SELCA Priporočamo

Selca 86, Slovenija , 4227 Selca, Gorenjska

Galerija slik

Predstavitev

Podjetje ALPMETAL & Co. ima več kot tridesetletno tradicijo. Leta 1968 prične kot obrtna dejavnost, nato v letih 1992 in 1993 preraste v majhno privatno podjetje s prostorskimi in drugimi možnostmi nadaljnjega razvoja.

Podjetje ima dolgoletne izkušnje na področju tlačnega litja, obdelave odlitkov, preciznega struženja, brizganja plastike, izdelave orodij in priprav.

Podjetje ima lastno orodjarno, možnost izdelave orodij doma kot tudi vzdrževanja. Podjetje je izvozno usmerjeno, izvaža predvsem na zahodna tržišča. Kupci so v pretežnem delu iz avtomobilske industrije, ostali pa so proizvajalci raznih sklopov industrije klimatskih naprav, elektroindustrije, pnevmatike in hidravlike.

CERTIFIKAT KAKOVOSTI


Proizvodnja je organizirana po ISO Standardih 9001:2008 za zagotavljanje kakovosti ter standardih avtomobilske industrije VDA 6.1.

DIN EN ISO 9001:2008
International Certification Management GmbH, Deutschland

VDA 6.1
International Certification Management GmbH, Deutschland

TLAčNO LITJE KOVIN

Tehnologija tlačnega litja je zahtevna. Uporablja se pri izdelkih, ki zahtevajo veliko gostoto. Tehnološki proces je krmiljen in ga je možno nadzirati.

S pravilno določenimi parametri ter možnostjo spremembe je možno doseči tehnološko najbolj zahtevne odlitke, kot jih potrebuje avtomobilska in druga industrija.

Tlačno litje aluminija, zamaka in svinca. Velikost odlitkov do teže 1,5 Kg in dolžine 70 cm. Odlitke je možno obrezati, površinsko obdelati, rentgensko pregledati, kontrolirati poroznost in strukturo odlitkov.

OBDELAVA ODLITKOV


Odlitke se najprej kontrolira na kvaliteto (mehansko trdnost, poroznost, obliko in merske zahteve). Nato se večji odlitki obrežejo na obrezovalnih orodjih, ki so različnih oblik in konstrukcij.

Obrezani odlitki se raziglavajo z dodatkom brusnih kamnov v posebnih vibracijskih strojih. Nato gredo v nadaljnje faze obdelave kot so povrtavanje, vrtanje, rezkanje oblik in utorov.

Odlitke je možno precizno obdelati z veliko kvaliteto obdelovalne površine in mersko natančnostjo na CNC stružnih avtomatih in CNC obdelovalnih strojih.

STRUžENJE

Struženje odlitkov izvajamo na CNC stružnih avtomatih (manjši odlitki). Večje odlitke pa obdelujemo na obdelovalnih centrih po enega ali več skupaj, odvisno od vrste odlitka in obdelave.

Vse obdelave izvajamo s preciznimi orodji, opremljenimi z widia ali diamantnimi rezilnimi ploščicami, s katerimi dosegamo visoko kvaliteto površinske obdelave.

Razen struženja odlitkov stružimo stružene dele iz vseh vrst materialov, jekel, avtomatskega železa in barvnih kovin. Stružimo od najmanjših premerov do premera 70 mm in dolžine 600 mm.

Stružene dele je možno tudi površinsko in galvansko obdelati ter zaščititi s prašnimi prevlekami v različnih barvah.

BRIZGANJE PLASTIKE

Področje brizganja plastike se nenehno širi in razvija.Granulati različnih vrst glede na zahtevo kupca se termično pripravijo v specialno zgrajenih strojih in brizgajo pod velikih pritiskom v že naprej pripravljena orodja različnih oblik.

Postopek brizganja plastike in priprava sta avtomatizirana, lahko ju programiramo, vodimo in nadziramo. Brizgamo vse vrste plastičnih granulatov različnih kvalitet. Kapaciteta strojev do teže 0,5 Kg.

ORODJARNA

Orodjarna ima svojo konstrukcijo in pripravo dela. V konstrukciji se naprej določi tehnološki postopek ter poišče najbolj racionalno rešitev za delovni postopek, ki zagotavlja kvaliteten izdelek. Izdelek in tehnološki postopek narekujeta konstrukcijo orodja.

Orodje se izdeluje na preciznih CNC obdelovalnih strojih z veliko natančnostjo. Uporabljamo najbolj kvalitetne materiale, ki se zahtevajo glede na vrsto izdelka ter toplotne in mehanske zahteve.

Izdelana orodja preizkusimo, odlitke premerimo in ugotovimo, če ustrezajo danim zahtevam. Ko dosežemo ustrezno kvaliteto, se izdela poročilo o prvih vzorcih. Orodjarna je sposobna izdelati vse vrste orodij za tlačno litje kovin, plastike, obrezovalna orodja in priprave.

PRODAJNI PROGRAMI

ODLITKI
- SLO: OHISJA
- NOSILCI
- BATI
- MATICE

STRUŽENI DELI

- MATICE
- VIJAKI
- VEZNI VIJAKI

OSTALO

Poleg opisanih izdelkov izdelujemo vse vrste drobnih kovinskih izdelkov, izdelkov iz pločevine in vseh vrst kovin. Izdelujemo tudi precizne zobnike do velikosti modula 2,5, kot tudi polžaste osi za reduktorje.

Pri vseh zgoraj omenjenih izdelkih izvajamo tudi površinsko obdelavo, galvanske zaščite, kot tudi vse vrste barvnih prevlek. Možno je izdelati različne vrste kovinskih in plastičnih izdelkov po željah kupcev in funkcijskih potrebah.

DODATNA PONUDBA

Gostišče Macesen v Spodnji Sorici
Alpmetal &Co., d.o.o. Selca
Spodnja Sorica 16
4229 Sorica

Telefon: +386 4 519 70 60
Gsm: +386 41 521 138
E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

+386 (0)4 5117838 računovodstvo  |   +386 (0)4 5117830 kakovost, prodaja nabava  |  +386 (0)4 5117836
Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Selca 86, Slovenija , 4227 Selca, Gorenjska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Alpmetal & co, proizvodnja in trgovina, d.o.o.
Davčna št.:
11654163
Naslov:
Selca 86, Slovenija, 4227 Selca
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386 (0)4 5117830
Telefon:
+386 (0)4 5117830 kakovost
Telefon:
+386 (0)4 5117836 prodaja/nabava
Telefon:
+386 (0)4 5117838 računovodstvo
E-mail:
alpmetal@siol.net
Faks:
+386 (0)4 5117832
Certifikat
Slovenska odličnost:
 Da
Naziv:
Alpmetal & co, proizvodnja in trgovina, d.o.o.
Naslov:
Selca 86, Slovenija, 4227 Selca