Image
Image
5613
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/5043/izdelki_iz_gline_glina_za_pitje_glinena_mazila_glineno_milo_glinen_sampon_komenda__1_-1676379011.png

IZDELKI IZ GLINE, GLINA ZA PITJE, GLINENA MAZILA, GLINENO MILO, GLINEN ŠAMPON, KOMENDA, BOLUS

Gmajnica 124, 1218 Komenda, Osrednjeslovenska

Galerija slik

Predstavitev

Glina je ena najstarejših sredstev, ki učinkovito in na naraven način pomaga pri mnogih tegobah človeka. Sposobna je absorbirati neprijetne vonjave bakterije, blažiti bolečine, povrniti energijo ali pa preprosto očistiti in zmehčati kožo.

Komenda je znana po izkopu gline že več stoletij. V letih pred vojno je bilo nekje 100 malih kmetov, kateri so se poleg kmetovanja ukvarjali z lončarstvom. Glino so jim kopali in dostavljali furmani oziroma prevozniki s konji. V Komendi je bilo pet takih kmetov, kateri so upravljali dostavo gline, med njimi je bil tudi moj oče Miha – Milče Ferjuc, ki se je začel ukvarjati z glino že leta 1950. S konji so vozili tudi v Ljubljano, Lukovico, Mengeš, Črnuče, Tacen, Polje pri Vodicah, Suhadole, Kranj in v Škofjo Loko. Z leti so konje zamenjali s traktorji in po letu 1980 so to obrt opustili tako lončarji kot kmetje prevozniki. Vztrajala sva samo še jaz in moj oče. Leta 1982 sem ostal sam in še danes to delo opravljam. Pred več kot petimi leti se mi je pridružil tudi sin Janko, kateri mi je tudi že prej veliko pomagal. Starejši prevozniki so pomrli, mladeniči pa to niso hoteli opravljati, ker je kopanje in prekladanje gline ročno in naporno. Vsi so govorili da se to ne izplača, meni se je izplačalo, ker se težkega dela nikoli nisem branil in to mi je bilo v največje veselje.

Naša tradicija ukvarjanja z glino, izhaja že od leta 1950 in trudimo se za njeno nadaljevanje.

PONUDBA

 • Prečiščena glina
 • Glinena obloga
 • Glinene kapljice z dodatki ali brez
 • Glina za kopeli z dodatki ali brez
 • Glinena zobna pasta
 • Glinena maska za obraz z dodatki ali brez
 • Olja z dodatkom gline
 • Glineno mazilo z dodatki z dodatki ali brez
 • Glineno milo z dodatki ali brez
 • Glineni šampon z dodatki
 • Glina za modeliranje
 • Glineno maslo za telo
 • Glina za veterinarstvo


POMEMBNO O GLINI

Na trgu obstaja veliko različne gline z različnih držav. Glina se razlikuje o sestavi in načinu pripravljanja.
Naša GLINA BOLUS IZ KOMENDE je bentonitna glina, ki je pripravljena ročno, ekološko in čisto, nakopana in sušena v neonesnaženem okolju. Je glina, ki se sestoji na bazi silicijevih silikatov in je ena redkih prodornih glin. Glede na sestavo gline in njeno pridelavo, je naša glina dobila primat med glinami.
Pri nas doma, v Komendi, si lahko vedno ogledate način našega dela z glino.

Najbolj pomembno pri glini je njen izvor njena sestava in kako je pripravljena!!! Pri pripravi gline je izredno pomembno, da ne izgubi svoje moči in kvalitete. Pri vseh postopkih se mora uporabljati temu primerno orodje. Potrebno je ločiti plasti, ki so zelo pomembne pri sami kvaliteti. Izreden pomen ima tudi suhost gline. Poznamo belo, sivo, rjavo, rdečo in zeleno glino. Glina mora biti kopana globoko. Barva gline je odvisna od zelo majhnih količin raznih primesi in stopnje oksidacije pri preperevanju. Izkušnje kažejo, da je glina tembolj aktivna, čim dlje je izpostavljena soncu, zraku.

V našem podjetju smo izpopolnjevali pripravo gline s patrom Simonom Ašičem. Postopek smo pripeljali do vrhunske priprave in kakovosti. Vsi izdelki ki jih pripravljamo so pregledani na ZZV-Kr, ZZV Mb izdelki imajo oceno varnosti in so registrirani v Europi CPNP.

DELOVANJE GLINE
Gline vsebujejo velike količine mineralov , ki so nujni za delovanje človeškega organizma (v montmorilonitnih glinah, na primer, lahko najdemo tudi do 75 različnih mineralov), kar morda lahko razloži številne zdravilne lastnosti gline.
Delovala bi antiseptično, protivnetno in proti infekcijsko poleg tega pa tudi spodbujala obnavljanje zdravih celic. Velja prepričanje, da se ne glede na mesto aplikacije usmeri k žarišču bolezni in se tam zasidra, ko pa se izloči, s sabo odnese gnoj, strupe ...
Glina ima zaradi svoje kemijske strukture tudi izredno dobro absorpcijsko in ionsko izmenjevalno moč. Mikroskopsko drobna zrnca vežejo vodo in druge snovi v svojo celično strukturo. Ko te celice nabreknejo, vanje lažje prodirajo za celico potencialno škodljive snovi (radioaktivni elementi, težke kovine, odvečne količine vode ...).
Velja, da glina deluje celovito in izzove procese, ki se verižno sprožajo po vsem organizmu, zato priporočajo, da terapije z glino niti ne začnemo, če je ne mislimo uporabljati dalj časa neprekinjeno.

Protibakterijske lastnosti
Raziskava znanstvenikov Univerze v Arizoni (ZDA) je potrdila, da sta z železom bogata smektit in ilitna glina (montmorillonitni oz. bentonitni tip gline) učinkovita pri in vitro uničenju bakterij. Avtorji raziskave poročajo, da glineni mineral»...izkazuje baktericidno aktivnost proti E. coli, ESBL (Extended-Spectrum-Beta-Lastamases) E. coli oz. E. coli, ki izloča beta laktamaze z razširjenim spektrom, S. enteritica serovar Typhimurium, P. aeroginosa in M. marinum bakterijskim vrstam, poleg tega pa signifikantno skrči rast bakterijskih vrst S. aureus, PRSA, MRSAin nepatogenih M. smegmatis, in to kar za tisočkrat v primerjavi s celičnimi kulturami brez dodanih mineralnih produktov.«

Zdravljenje kandidoz
Gline dokazano učinkujejo proti infekcijam z glivo vrste Candida albicans. Ta kvasovka je pogosto prisotna pri oportunističnih okužbah ust in genitalij. Tovrstne infekcije, imenovane tudi kandidoze, lahko vstopijo v krvni obtok in povzročajo hude sistemske okužbe.
Leta 1971 izvedena študija o vplivu bentonita na rast glive Candida lipolytica je prišla do zaključka, da prisotnost gline močno zavira glivičen razrast. Tudi novejša raziskava iz leta 2009 (Giachi in sodelavci, objavljeno v reviji Applied Clay Science), je potrdila zaviralni učinek bentonitne gline na kandido.

Kelacija težkih kovin
Kelacijska terapija je uporaba snovi, imenovanih kelatorji, z namenom odstranitve strupenih kovin, kot npr. živo srebro, arzen in svinec, iz telesa, tako, da jih pretvorijo v kemično inertno obliko, ki se izloči brez nadaljnje interakcije s telesom. Uporablja se za zdravljenje zastrupitev s težkimi kovinami. Glina je dokazano odličen kelator. Ameriška znanstvenika Oyanedel-Craver in Smith sta preučevala sorpcijo štirih težkih kovin (svinca, kadmija, cinka in živega srebra) na tri vrste bentonitnih glin. Ugotovila sta, da imajo vse proučevane vrste gline precejšnjo kapaciteto za sorpcijo težkih kovin.

Uporaba v vesoljskem programu NASA
NASA je že v 60. letih prejšnjega stoletja preučevala učinke breztežnosti na človeško telo. Z eksperimenti so dokazali, da breztežnost vodi v postopno izgubo kostne mase, zato so iskali snovi, ki bi to preprečevale. Številne farmacevtske družbe so razvile celo vrsto kalcijevih dopolnil, vendar nobeno ni bilo tako glina. Doktor Benjamin Ershoff iz Kalifornijskega Politehničnega Inštituta je dokazal, da uživanje gline preprečuje učinke breztežnosti na spremembo kostne gostote. Poroča, da:»je kalcij v glini...absorbiran bolj učinkovito...(glina) vsebuje določen faktor oziroma faktorje poleg kalcija, ki omogočajo boljše izkoriščanje kalcija in tvorbo kosti.«


»Mislim, da je to najbolje pripravljen zapis o glini v Sloveniji.«. Jože Kukman, mag. ph Človek že od nekdaj pozna zdravilne moči gline in jih nadvse uspešno uporablja za odpravo številnih zdravstvenih tegob in bolezni, njena raba tudi nima škodljivega učinka, takšno zdravljenje pa je prav tako zelo preprosto in poceni ter ne zahteva nobene posebne spretnosti.

Več preberite v naši knjigi: GLINA ZA TISOC IN ENO BOLEZEN, by Janez Ferjuc

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Gmajnica 124, 1218 Komenda, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Poslovna oblika:
Bolus, pakiranje in prodaja naravne gline, Ferjuc Cvetka s.p.
Davčna št.:
16449134
Naslov:
Gmajnica 124, 1218 Komenda
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 1010 0005 0565 610 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
Odgovorna oseba:
Janko
Govorimo:
 SI
 EN
 HR
 BA
 RS
Mobitel:
+386(0)41 443 309
Telefon:
+386(0)1 8342102
E-mail:
ferjuc.janko@gmail.com
Spletna trgovina:
Certifikat
Naslov:
Gmajnica 124, 1218 Komenda

Socialno omrežje